Wonen

Taxuskever bestrijden is even een klus

De lente is alweer bijna daar! En dus zul je je tuin weer tot ontwikkeling zien komen. De bollen steken hun kopjes boven de grond, de bloemen in de borders beginnen weer te bloeien en de planten en bomen beginnen weer blaadjes te krijgen. Maar tegelijkertijd is dit ook weer de tijd voor ongedierte in de tuin. Zo zie je in je taxushaag ineens allemaal gerafelde randen aan de blaadjes en gaan andere planten zomaar ineens dood. Het wordt dus tijd voor taxuskever bestrijden. Taxuskever bestrijden is een klus die je prima zelf kunt doen, maar je redt het niet alleen met het bestrijden van de volwassen kevers. Taxuskever bestrijden moet eigenlijk al in de grond gebeuren.

Taxuskever bestrijden moet al in de grond gebeuren

Je zult het probleem van de taxuskever bij het begin moeten aanpakken. De volwassen taxuskever is gek op de randen van bladeren, maar de larven, die richten pas echt serieuze schade aan. De larven van de taxuskever bestrijden is echt belangrijk. Zij vreten zich een weg door wortels van planten en bomen en zorgen er daarbij voor dat die planten sterven. Een voordeel van de taxuskever is dat je precies weet waar je de larven kunt vinden. De aangevreten bladeren zeggen je dat precies.

Aaltjes gebruiken tegen taxuskever

Wanneer je taxuskever bestrijden gaat, dan kun je het best een doosje aaltjes bestellen. Je kunt aaltjes tegen taxuskever inzetten door de aaltjes op te lossen in de voorgeschreven hoeveelheid water. Je giet dit water dan bij de aangedane struik. De aaltjes zullen de larven van de taxuskever aanvallen door binnen te dringen in de lichaamsopeningen van de larven. Hierdoor zullen de larven sterven en dus niet meer verder gaan met het opeten van jouw mooie planten. Taxuskever bestrijden kun je het best doen in de periode half maart tot eind mei of in september tot oktober. In de tussentijd zullen er geen larven aanwezig zijn in de grond.

Maar wordt het niet heel vies?

Je hoeft niet bang te zijn dat er een hele kolonie stervende larven te voorschijn komt om te ontsnappen aan de aaltjes. Wanneer de aaltjes de larven eenmaal hebben aangetast zullen ze bijna direct sterven. Ze zullen onder de grond blijven en geen vieze massa onder je struik vormen. Sterker nog. De dode larven zullen weer dienen als mest voor je plant. Dat kan deze wel gebruiken nadat er eerst een flinke aanval door larven en kevers op heeft plaatsgevonden!

Geef een reactie