Algemeen

Hoe zorg je voor een hond met wormen?

Een hond met wormen kan erg ziek worden en dit komt niet per se door dat de wormen en bacteriën die ze bij zich dragen, maar ook doordat een hond hierdoor een voedingstekort kan oplopen. Daarom is het goed om te weten wat je hoort te doen wanneer je hond wormen op loopt en ook wat je nodig hebt. Verder kun je hier alles vinden over hoe je aan je hond kan zien dat hij wormen heeft. Daarnaast kun je hier zelfs nog vinden hoe je kan voorkomen dat je hond wormen gaat krijgen. 

Hoe weet je of een hond wormen heeft?

Bij een hond kom je er minder makkelijk achter of hij wormen heeft pas als het erger wordt dan kun je vaak zien aan ontlasting dat er wormen aanwezig zijn. Ook kun je bij het braaksel van een hond zien dat er wormen aanwezig zijn. Dit is jammer genoeg meestal al een beetje aan de late kant, want je wil natuurlijk dat je hond er zo min mogelijk last van heeft als hij of zij wormen heeft. Het is daarom handiger om ervoor te zorgen dat je hond geen wormen krijgt. 

 

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn wel een aantal dingen die jij kunt doen om de kans op het oplopen van wormen te verkleinen. Hou je hond bijvoorbeeld weg bij ontlasting van andere dieren en zorg ervoor dat je hond geen andere levende kleine dieren eet. Dit is namelijk meestal de oorzaak van wormen. Door hier een beetje beter op te letten zal de kans dat je hond wormen oploopt afnemen. Het is niet iets wat je veel moeite of energie kost. Het gaat namelijk vooral over de momenten waarop de hond zal worden uitgelaten. Binnenshuis of in de tuin is de kans een stuk kleiner dat een hond met de ontlasting van andere dieren aan de haal gaat.

Wat moet je doen als je hond wormen heeft?

Wanneer je hond wormen heeft zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld met je hond naar de dierenarts, maar je kunt het ook zelf doen. Als je dit wilt moet je eens kijken naar ontwormen hond. Je kunt ook naar de dierenarts toe gaan om advies te krijgen over het toepassen van een anti wormenmiddel. Daarna weet je zeker dat je het goed gebruik en dat je hond weer beter zal worden.

Geef een reactie