Algemeen

Weekendje weg in België

België heeft een aantal gezellige steden voor een heerlijk weekendje weg. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. Je kunt bijvoorbeeld naar de Ardennen gaan, waar je heerlijk door het bos kunt wandelen. Je kunt ook een huisje huren midden in het bos, zodat je omringd bent met groen. Hou je meer van een bruisende, drukke stad? Ga dan voor Brussel!

Brussel

Misschien wel de leukste stad in België, naast Antwerpen. Maar waar moet je zijn in Brussel als je lekker uiteten wilt gaan? De place to be is toch wel restaurant Ötap. Je kunt hier verrassende gerechten met elkaar delen en de sfeer is heel gezellig. Daarna kun je drankjes gaan drinken bij verschillende leuke barretjes. Er zijn er genoeg te vinden in Brussel. Vervolgens kun je nog naar een leuke club gaan. Op deze manier je er een heel leuk weekend van maken.

Zomer of winter

Brussel is leuk in zowel de zomer als in de winter. Rond december is het vooral gezellig door alle kerstlichtjes die overal hangen. In de zomer kun je lekker naar het park of buiten op een terrasje genieten. Het heeft allebei wat gezelligs en het is maar net waar je van houdt. Als je leuke mensen om je heen hebt, is een weekendje Brussel sowieso al geslaagd. Maar ook als je alleen reist is het een leuke stad. Je kunt veel dingen bezoeken en zien. De stad is van zichzelf namelijk al prachtig.

Brussels Summer Festival

Als je in de zomer in Brussel bent, is het leuk om het Brussels Summer Festival bij te wonen. Dit festival duurt wel 10 dagen lang en het is er heel gezellig. In 2020 is dit festival uitgeroepen tot het belangrijkste culturele evenement in de maand augustus in Brussel. Het vindt dus plaats in augustus en er worden diverse concerten gegeven en culturele activiteiten georganiseerd. Het is er een gezellige boel en je steekt er ook nog wat van op.

Tijdens gezellige dagen waar alcohol bij komt kijken moet je uitkijken voor een verslaving. Zeker binge drinken is niet gezond en goed voor je. Als jij het idee hebt dat je te ver gaat en verslaafd begint te raken, weet dan dat je hier hulp voor kunt zoeken. Je staat er nooit alleen voor en er zijn altijd mensen die jou willen helpen. Trek aan de bel als je denkt dat je hulp nodig hebt, het is nooit te laat.

Geef een reactie